Wat is SEO en hoe moet je het gebruiken?

26/07/2020

SEO is één van de belangrijkste factoren die jouw bedrijf kan maken of breken. Zonder een goede SEO-strategie en ranking is het nagenoeg onmogelijk om voor te blijven op de concurrentie. Ik merk op dat er bij veel ondernemers nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat op het gebied van SEO en het verwerken van zoekwoorden. Om je hierbij te helpen heb ik in dit artikel de nodige informatie op een rijtje gezet. Door dit artikel goed door te lezen krijg je een volledig beeld over wat SEO is en wat je kunt doen om dit onder handen te nemen.

Maak kennis met SEO

Waarschijnlijk weet je wel dat de afkorting SEO staat voor Search Engine Optimisation. SEO is de algemene term voor alles wat bedrijven doen om organisch verkeer van zoekmachines naar hun websites te krijgen. SEO staat voor de ranking die jij krijgt in de niet-betaalde, organische zoekresultaten van Google. Hoe hoger jij scoort in de Google ranking, hoe sneller jij gevonden wordt door potentiële klanten en hoe meer verkeer je naar je website zal lokken. Een goede SEO-positie is essentieel want dit verkeer is kwalitatiever en kan dus leiden tot meer conversies.

SEO heeft betrekking op de technische aspecten van je website zoals de architectuur van de site, maar ook op het creëren van content. Het voornaamste doel van SEO is om een goede gebruikerservaring te bieden en om op hetzelfde moment bepaalde zoekwoorden terug te laten komen in de teksten op je site. Dit klinkt relatief eenvoudig, echter is het niet zo makkelijk als je zou denken.

Google past namelijk altijd de algoritmes aan. Een SEO strategie die een jaar geleden goed werkte, werkt vandaag misschien minder goed. Om een site geoptimaliseerd te houden moet je genoeg weten over hoe zoekmachines “denken”. Echter moet je ook weten hoe Google kijkt naar bepaalde vormen van web content. Het is niet zo raar dat veel bedrijven speciale SEO-specialisten in dienst hebben die hen helpen op het gebied van de SEO.

Je SEO waarde verhogen met linkbuilding

Een van de meest eenvoudige manieren om jouw SEO waarde te verbeteren is door gebruik te maken van linkbuilding. De term linkbuilding verwijst naar het verwijzen van jouw site naar een website van hoge kwaliteit. SEO-professionals hebben het hier vaak over “link sap” dat tussen de sites stroomt. Dit klinkt een beetje vaag, maar het houdt in dat de zoekmachines een positieve feedback geven aan jouw site wanneer er veel gelinkt wordt naar goede websites. Dit brengt met zich mee dat Google jouw site een hogere score zal geven, met als gevolg dat je een hogere positie krijgt. De meeste zoekmarketeers zoeken actief naar links van goede externe sites. Om erachter te komen welke sites kwalitatief hoogwaardige backlinks kunnen bieden kun je verschillende tools gebruiken.

Door de SEO waarde van jouw site onder handen te nemen weet je zeker dat je zoveel mogelijk bezoekers binnen kunt halen. Het is belangrijk om nooit teveel keywords op te nemen in de teksten of teveel te linken in de teksten. Dit wordt namelijk gezien als spam en kan er juist voor zorgen dat jouw site niet geïndexeerd zal worden. In mijn blog kun je nog veel meer handige artikelen vinden op het gebied van SEO. 

En wil je meteen aan de slag? Lees dan dit artikel met 5 handige SEO hacks die je op weg helpen!

312

Dit bekeken andere ondernemers nadat ze dit artikel lazen

Over Hannelore & Boostways Coaching

Als ervaren digitale marketer ben ik al 8 jaar aan het werk bij grote topadverteerders, waaronder Proximus en L’Oréal. On the side hielp ik al enkele jaren een aantal bevriende ondernemers met hun marketing. En steeds liepen zij tegen dezelfde problemen aan.

Ze deden al heel veel, online en offline, maar een echte strategie ontbrak. Statistieken werden niet bekeken en het was niet echt duidelijk wat echt werkte. Vaak was het aanbod ook niet afgestemd op wat klanten echt zochten.

Met mijn hulp kwamen we steeds tot een strategie die werkte: met een aangepast aanbod en prijszetting en een communicatieplan. En de resultaten, die bleven niet uit. Steeds weer was er groei, en meer tijd voor de ondernemer. Om te investeren in het privéleven, of in extra activiteiten die dan weer inkomsten met zich mee brachten. 

En daarom richtte ik Boostways Coaching op. Om met mijn expertise ondernemers te helpen. Ambitieuze ondernemers, die willen groeien. 

Met drie Masterdiploma’s in marketing en communicatie én meer dan 8 jaar ervaring bij topadverteerders, heb ik een expertise opgebouwd die uniek is in België. Een expertise die vaak enkel grote bedrijven zich kunnen veroorloven. Vandaag stel ik mijn expertise ter beschikking van ambitieuze ondernemers. En dat maakt mij uniek. Deze kennis is schaars én ik deel deze graag met jou.

Hannelore heeft gewerkt voor o.a.

HOE BOOSTWAYS COACHING ONDERNEMERS HELPT

Bij Boostways Coaching doen we er alles aan om jouw business te doen groeien.  Ontdek hier alle domeinen die we aanpakken!

KLANTENBEPALING

Weet jij wie je ideale klant écht is? Welke kanalen hij/zij bezoekt? Wanneer hij/zij online is? Hoe je hem/haar het meest efficiënt kan targetten? Welke andere interesses hij/zij heeft? 

Samen bepalen we wie jou ideale klant is, stellen we buyer persona’s op en zorgen we ervoor dat jij jouw ideale klant op een optimale manier bereikt.

 

AANBOD & PRIJSZETTING

Heb jij een schaalbaar aanbod? Een aanbod met verschillende trappen? Is jouw aanbod afgestemd op de noden van jouw klanten? Weet jij waar je klanten echt naar op zoek zijn? En hoe zit het met je prijzen? 

We bepalen de geschikte diensten en prijszetting voor elk type klant en elk type product. Geen buikgevoel meer, maar een doordachte strategie!

 

CONSUMER JOURNEY

Wanneer iemand je website of social media heeft bezocht, worden ze niet meteen klant. Elke persoon gaat door een consumer journey. Het is essentieel om voor elke doelgroep en elk type product minstens één consumer journey te definiëren. 

Weet je niet goed hoe je dit moet doen? No worries! We got you covered. Ik leer jou consumer journeys opstellen! 

 

WEBSITE & SEO

Je website is jé visitekaartje. Maar het is meer dan dat. Ben jij al eens in de statistieken gedoken? Weet jij welke pagina’s het meest bezocht worden? Van waar je bezoekers komen? En waarom ze weggaan? Hoe scoor je in de zoekresultaten van Google. 

In de audit krijg je een gedetailleerd beeld van hoe het met je website gesteld is, mét concrete aanbevelingen. Ik help je met het herstructureren van je pagina’s en het schrijven van een wervende copy!

 

SOCIAL MEDIA

Social Media zijn vandaag niet meer weg te denken. Ook als ondernemer zijn ze belangrijk. Hoe zet jij social media in? Heb je een strategie per kanaal? Weet je wie je volgers zijn en wanneer ze online zijn? En hoe plan jij je content in?

Ik help je een content plan op te stellen met als doel het bereiken van jouw ideale klant én verkopen. Bovendien duik ik in de statistieken: wie zijn die volgers nu eigenlijk en welke content werkt het beste. Geen tijdverlies meer, maar concreet social media inplannen, mét resultaat!

 

E-MAIL MARKETING

Je hoort het wel vaker: e-mailmarketing is belangrijk. En dat is het ook. Doe jij al aan e-mailmarketing? Heb je een plan om e-mailadressen te verzamelen? En éénmaal verzameld: welke e-mails verstuur je? Manueel of automatisch? 

Ik help je met het opstellen van een volledig e-mailmarketingplan. We gaan in op het verzamelen van leads, het opstellen van een lead magnet, het verwerken van je data, GDPR-wetgeving en het opstellen van automatisatieflows en een contentplan. 

OPZETTEN VAN FUNNELS

Wanneer potentiële klanten je website of social media bezoeken, of wanneer ze je lead magnet downloaden, hebben ze nog niet gekocht. Daarom is het belangrijk marketingfunnels op te stellen, waarbij we een potentiële klant doorheen de verschillende stappen leiden. 

Ik stel een plan voor je op waarin we verschillende kanalen en data met elkaar combineren, en op een slimme manier klanten gaan converteren! Advanced marekting die werkt!

 

ADVERTISING

eb jij al wel eens geadverteerd? Of op de Boost- of Promoot-knop in Facebook en Instagram geklikt? (Kleine tip: doe dit niet meer in de toekomst, er zijn betere manieren om te adverteren). Of wil je graag adverteren in de toekomst maar weet je niet hoe?

Ik stel voor jou een advertentieplan op, op maat van jouw bedrijf. Geen investeringen van honderden euro’s, maar ads die tot resultaat leiden. Ik leer je hoe je de resultaten kan checken en indien je wenst hoe je zelf succesvolle ads kan opzetten. 

 

ANALYTICS

Meten = weten. 

Hoe vaak bekijk jij de statistieken van je social media kanalen? Of je website? En wat leer je hier uit? Heb je soms het gevoel dat je niet goed weet wat al die cijfertjes nu betekenen. 

 

Boostways to the rescue! Ik duik voor jou in de statistieken én trek hier belangrijke lessen uit. Zo komen we tot concrete aanbevelingen. Stap per stap leer ik je hoe ook jij vanuit je statistieken kan komen tot een betere strategie die je minder tijd kost!

 

BOEK EEN GRATIS STRATEGIESESSIE

Tijdens de strategiesessie gaan we in op jouw bezorgdheden en wensen. We bekijken samen wat haalbaar is en je krijgt al een heel aantal eerste concrete tips. Bovendien kan je nagaan of er een match is. 

De strategiecall is vrijblijvend en je hebt nadien geen enkele verplichting om samen met mij in zee te gaan. Dus, waar wacht je nog op? 

[ssa_divi_booking_module appointment_type=”boost-strategiesessie” accent_color=”#f1bedd” _builder_version=”4.4.8″ _i=”0″ _address=”6.1.0.0″ theme_builder_area=”et_body_layout” /]

Nog vragen?

 Stuur een berichtje en we beantwoorden je mail zo snel mogelijk!