Ken jij het Google-algoritme al?

We hebben het zo vaak over het Instagram-algoritme.
Maar wist jij dat Google er ook eentje had?

​Het Google-algoritme is dé basis van SEO. Het bepaalt hoe jouw site scoort in de niet-betaalde zoekresultaten van Google. Wanneer een gebruiker een zoekwoord intypt, dan gaat Google op zoek naar de ‘beste’ pagina. Om deze pagina te gebruiken, maakt Google dus gebruik van een algoritme. 

​En net zoals bij Instagram kan jij ook het Google-algoritme beïnvloeden. En dat doe je door in te zetten op SEO. 

​Maar hoe werkt dit Google-algortime nu eigenlijk? 
​Wel, Google houdt met een heel aantal zaken rekening bij het bepalen van de organische ranking. Bovendien verandert het algoritme regelmatig. Toch kan jij met drie grote zaken rekening houden: 

​1. Technische SEO: er zijn een aantal zaken die vrij gemakkelijk te implementeren zijn maar die iets of wat technisch zijn. Wanneer je deze elementen goed implementeert zal Google je hoger scoren in de zoekresultaten. Denk aan de laadtijd van je pagina, metatitles en metadescription, H1, H2 en H3 titels, alt-tags, een XML-sitemap, een robot.txt enzovoort. Klinkt dit als Chinees in je oren, hou de pagina dan zeker in de gaten want ik geef hier graag nog meer tips over! 

​2. Content Marketing: Net zoals op social media is content marketing essentieel. Google houdt van relevante content, content die relevant is voor jouw bezoeker. Content die hen lang op de pagina houdt en hen doet doorklikken. Aangezien SEO draait rond zoekwoordenoptimalisatie is de regel: 1 keyword = 1 pagina. 

​3. Link Building: Google is fan van links. Links tussen je pagina’s, maar ook links naar externe websites. Nog beter: externe websites die terug naar jou linken, en liefst websites die zelf een goede reputatie hebben en goed scoren in Google. Zorg er dus voor dat relevante partners naar jou websites linken, en deel je content ook op social media. 

​Het algoritme omvat nog meer zaken, en het is net zoals op Instagram een ‘geheim’. Door op bovenstaande zaken te focussen kom je echter al een heel eind!

​Succes, en laat zeker weten hoe het loopt met jouw SEO-efforts!

Heb jij hulp nodig met je SEO? Of wil je een analyse van hoe jouw SEO er aan toe is? Ontdek dan hier hoe Boostways Coaching je kan helpen!

16 1

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community