Actief en passief inkomen: waarom je nu moet starten met inzetten van passieve inkomstenstromen

Actief en passief inkomen: waarom je nu moet starten met inzetten van passieve inkomstenstromen

18/10/2021

Actief en passief. Dat zijn de twee verschillende soorten inkomstenstromen die je kan differentiëren. Maar wat is nu juist het verschil tussen beide én waarom is het zo belangrijk om ze allebei te gebruiken in jouw onderneming? Ik leg het je allemaal uit in deze blogpost. 
Vooraleer we dieper ingaan op de inkomstenstromen, wil je misschien graag nog even alle finance basics opfrissen. Dat kan met de blogpost die ik eerder schreef.

Actief & Passief 

Het is heel belangrijk voor jou als ondernemer om een goede balans te vinden tussen jouw verschillende inkomstenstromen. Hiervoor raad ik mijn coachees altijd aan een onderscheid te maken tussen een passieve en een actieve inkomstenstroom. Maar wat houdt dat nu juist in? 

Een actief inkomen vraag jouw volledige individuele aandacht, zowel qua effort als qua salesproces. Jij bent dus zelf nodig om het aanbod aan jouw klant te kunnen bieden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan coachingsessies die je zelf ‘aanwezig’ en ‘actief’ geeft. 
Een passief inkomen gaat eerder automatisch, zou je kunnen zeggen. Je moet er veel minder van jouw individuele aandacht aan geven omdat je niet actief met een klant gaat werken. Denk bijvoorbeeld aan een online cursus waarbij je eenmaal deze opgebouwd is en online staat, jijzelf een stuk minder actief bezig bent met dit aanbod. Natuurlijk ben jij nog altijd ergens nodig in het proces. Een passief inkomen is dus nooit 100% passief, maar het is niet volledig afhankelijk van jouw kostbaarste bezit: jouw tijd.

Zet ook in op jouw passief inkomen! 

Een actief inkomen is vaak al aanwezig bij ondernemers. Het is het luik waar vaak als eerste stap wordt op ingezet. Dat is goed, maar vergeet ook zeker het passieve luik niet! Want een groot deel van het passieve inkomen kan via funnels gebeuren, wat er ook voor zorgt dat het makkelijker schaalbaar is. En net doordat het heel schaalbaar is, is het slim om dit verder uit te bouwen! 

Als je namelijk kan ontdekken wat werkt om je passieve producten te verkopen, dan kan je daar meer op inzetten en meer gaan verkopen zonder dat je echt veel meer tijd nodig hebt. Want voor een ondernemer geldt cliché maar heel waar: time is money! 

Ik geef je alvast enkele ideeën die je zou kunnen uitwerken om je passief inkomen te boosten:

  • E-book 
  • Webinar 
  • Cursus
  • Templates
  • Masterclass 
  • … 

Maar er zijn er zeker en vast nog heel veel meer. Dus brainstormen zelf maar even over wat jij kan uitbouwen als passief inkomen!

Goede balans 

Zoek dus een goede balans tussen de twee inkomstenstromen actief en passief. Op die manier behoud je een goed overzicht op jouw inkomsten én tegelijkertijd kan je er zo gericht aan werken om jouw onderneming te boosten on its road to success


Voel je je toch nog niet helemaal master van het passieve inkomen? No prob! Voor meer informatie en uitleg in levende lijve zet je je best op de wachtlijst van de Boostways Winter Academy. In de  live Finance workshop overlopen we kort nog eens de finance basics waarna we ons verder verdiepen in o.a. het actieve en passieve inkomen. Come & join, zou ik dus zeggen!

Dit bekeken andere ondernemers nadat ze dit artikel lazen

Over Hannelore & Boostways Coaching

Als ervaren digitale marketer ben ik al 8 jaar aan het werk bij grote topadverteerders, waaronder Proximus en L’Oréal. On the side hielp ik al enkele jaren een aantal bevriende ondernemers met hun marketing. En steeds liepen zij tegen dezelfde problemen aan.

Ze deden al heel veel, online en offline, maar een echte strategie ontbrak. Statistieken werden niet bekeken en het was niet echt duidelijk wat echt werkte. Vaak was het aanbod ook niet afgestemd op wat klanten echt zochten.

Met mijn hulp kwamen we steeds tot een strategie die werkte: met een aangepast aanbod en prijszetting en een communicatieplan. En de resultaten, die bleven niet uit. Steeds weer was er groei, en meer tijd voor de ondernemer. Om te investeren in het privéleven, of in extra activiteiten die dan weer inkomsten met zich mee brachten. 

En daarom richtte ik Boostways Coaching op. Om met mijn expertise ondernemers te helpen. Ambitieuze ondernemers, die willen groeien. 

Met drie Masterdiploma’s in marketing en communicatie én meer dan 8 jaar ervaring bij topadverteerders, heb ik een expertise opgebouwd die uniek is in België. Een expertise die vaak enkel grote bedrijven zich kunnen veroorloven. Vandaag stel ik mijn expertise ter beschikking van ambitieuze ondernemers. En dat maakt mij uniek. Deze kennis is schaars én ik deel deze graag met jou.

Hannelore heeft gewerkt voor o.a.

HOE BOOSTWAYS COACHING ONDERNEMERS HELPT

Bij Boostways Coaching doen we er alles aan om jouw business te doen groeien.  Ontdek hier alle domeinen die we aanpakken!

KLANTENBEPALING

Weet jij wie je ideale klant écht is? Welke kanalen hij/zij bezoekt? Wanneer hij/zij online is? Hoe je hem/haar het meest efficiënt kan targetten? Welke andere interesses hij/zij heeft? 

Samen bepalen we wie jou ideale klant is, stellen we buyer persona’s op en zorgen we ervoor dat jij jouw ideale klant op een optimale manier bereikt.

 

AANBOD & PRIJSZETTING

Heb jij een schaalbaar aanbod? Een aanbod met verschillende trappen? Is jouw aanbod afgestemd op de noden van jouw klanten? Weet jij waar je klanten echt naar op zoek zijn? En hoe zit het met je prijzen? 

We bepalen de geschikte diensten en prijszetting voor elk type klant en elk type product. Geen buikgevoel meer, maar een doordachte strategie!

 

CONSUMER JOURNEY

Wanneer iemand je website of social media heeft bezocht, worden ze niet meteen klant. Elke persoon gaat door een consumer journey. Het is essentieel om voor elke doelgroep en elk type product minstens één consumer journey te definiëren. 

Weet je niet goed hoe je dit moet doen? No worries! We got you covered. Ik leer jou consumer journeys opstellen! 

 

WEBSITE & SEO

Je website is jé visitekaartje. Maar het is meer dan dat. Ben jij al eens in de statistieken gedoken? Weet jij welke pagina’s het meest bezocht worden? Van waar je bezoekers komen? En waarom ze weggaan? Hoe scoor je in de zoekresultaten van Google. 

In de audit krijg je een gedetailleerd beeld van hoe het met je website gesteld is, mét concrete aanbevelingen. Ik help je met het herstructureren van je pagina’s en het schrijven van een wervende copy!

 

SOCIAL MEDIA

Social Media zijn vandaag niet meer weg te denken. Ook als ondernemer zijn ze belangrijk. Hoe zet jij social media in? Heb je een strategie per kanaal? Weet je wie je volgers zijn en wanneer ze online zijn? En hoe plan jij je content in?

Ik help je een content plan op te stellen met als doel het bereiken van jouw ideale klant én verkopen. Bovendien duik ik in de statistieken: wie zijn die volgers nu eigenlijk en welke content werkt het beste. Geen tijdverlies meer, maar concreet social media inplannen, mét resultaat!

 

E-MAIL MARKETING

Je hoort het wel vaker: e-mailmarketing is belangrijk. En dat is het ook. Doe jij al aan e-mailmarketing? Heb je een plan om e-mailadressen te verzamelen? En éénmaal verzameld: welke e-mails verstuur je? Manueel of automatisch? 

Ik help je met het opstellen van een volledig e-mailmarketingplan. We gaan in op het verzamelen van leads, het opstellen van een lead magnet, het verwerken van je data, GDPR-wetgeving en het opstellen van automatisatieflows en een contentplan. 

OPZETTEN VAN FUNNELS

Wanneer potentiële klanten je website of social media bezoeken, of wanneer ze je lead magnet downloaden, hebben ze nog niet gekocht. Daarom is het belangrijk marketingfunnels op te stellen, waarbij we een potentiële klant doorheen de verschillende stappen leiden. 

Ik stel een plan voor je op waarin we verschillende kanalen en data met elkaar combineren, en op een slimme manier klanten gaan converteren! Advanced marekting die werkt!

 

ADVERTISING

eb jij al wel eens geadverteerd? Of op de Boost- of Promoot-knop in Facebook en Instagram geklikt? (Kleine tip: doe dit niet meer in de toekomst, er zijn betere manieren om te adverteren). Of wil je graag adverteren in de toekomst maar weet je niet hoe?

Ik stel voor jou een advertentieplan op, op maat van jouw bedrijf. Geen investeringen van honderden euro’s, maar ads die tot resultaat leiden. Ik leer je hoe je de resultaten kan checken en indien je wenst hoe je zelf succesvolle ads kan opzetten. 

 

ANALYTICS

Meten = weten. 

Hoe vaak bekijk jij de statistieken van je social media kanalen? Of je website? En wat leer je hier uit? Heb je soms het gevoel dat je niet goed weet wat al die cijfertjes nu betekenen. 

 

Boostways to the rescue! Ik duik voor jou in de statistieken én trek hier belangrijke lessen uit. Zo komen we tot concrete aanbevelingen. Stap per stap leer ik je hoe ook jij vanuit je statistieken kan komen tot een betere strategie die je minder tijd kost!

 

BOEK EEN GRATIS STRATEGIESESSIE

Tijdens de strategiesessie gaan we in op jouw bezorgdheden en wensen. We bekijken samen wat haalbaar is en je krijgt al een heel aantal eerste concrete tips. Bovendien kan je nagaan of er een match is. 

De strategiecall is vrijblijvend en je hebt nadien geen enkele verplichting om samen met mij in zee te gaan. Dus, waar wacht je nog op? 

[ssa_divi_booking_module appointment_type=”boost-strategiesessie” accent_color=”#f1bedd” _builder_version=”4.4.8″ _i=”0″ _address=”6.1.0.0″ theme_builder_area=”et_body_layout” /]

Nog vragen?

 Stuur een berichtje en we beantwoorden je mail zo snel mogelijk!