Boost my Mindset: Krijg een CEO-mindset in 3 stappen

Krijg een CEO-mindset in 3 stappen

30/09/2021

Mens sana in corpore sano / a healthy mind in a healthy body

Juvenil

In een vorig artikel legde ik je al uit dat een gezonde mindset zowel jouw bedrijf als leven positief ten goede komt. Nu maak ik het concreter. Ik leg je in drie stappen uit hoe je precies een goede CEO-mindset kunt opbouwen. Want het is oh zo belangrijk voor jou als ondernemer dat je jezelf — inclusief jouw mindset — ziet als CEO van je bedrijf!

1. Weg met die limiting beliefs

Limiting beliefs of beperkende overtuigingen houden je tegen in je ontwikkelingsproces. Daarom is het belangrijk je bewust te worden van jouw eigen limiting beliefs en er zoveel mogelijk komaf mee te maken. Ik geef je een paar tips voor twee veelvoorkomende limiting beliefs bij ondernemers: het Imposter Syndroom en faalangst.

Het Imposter Syndroom of het oplichtersyndroom zorgt ervoor dat je je niet goed genoeg of geschikt voelt om iets te doen, waardoor je vervolgens ook geen actie onderneemt. Mijn gouden tip om het Imposter Syndroom tegen te gaan: Maak een lijst van 20 redenen waarom jij WEL geschikt bent om iets te doen.

Faalangst ligt min of meer op dezelfde lijn als het Imposter Syndroom en roept vragen op zoals: Ben ik wel goed genoeg? Ga ik dit wel kunnen? Zijn anderen niet beter dan ik? … Deze tip geef ik vaak aan mijn coachees: Beeld je in dat je datgene doet waar je bang voor bent, datgene wat je uitstelt. Welk gevoel ervaar je en hoe kun je dit gevoel veranderen? 

2. Activeer je CEO-mindset

JIJ hebt het heft in handen en JIJ neemt alle beslissingen voor je bedrijf. Daarom is het niet alleen belangrijk dat je een CEO-mindset aanneemt, maar ook dat je deze activeert. Er bestaan een paar technieken om je CEO-mindset actief te demonstreren.In een notendop: Visualiseer wat voor CEO je wil zijn. Beeld je daarbij eens je alter ego in. Iemand die alles wat jij wil al heeft. Welke beslissingen neemt dit alter ego? En op welke manier worden die uitgevoerd? Gedraag jezelf dan naar het CEO-ideaalbeeld dat je voor ogen hebt en be the CEO you are meant to be!

3. Plan je CEO-time

Als CEO is het belangrijk om regelmatig quality time of CEO-Time in te plannen met je bedrijf. Een ‘date’ als het ware om terug verliefd te kunnen worden, om terug vernieuwende energie op te doen voor een goede verdere verstandhouding.

Tip: Plan een vast tijdstip in voor jou en je CEO-time. Denk ook na over wat voor soort strategische zaken je wil behandelen op deze momenten.

Want een goede planning doet wonderen!

En onthoud op grotere schaal: een goede CEO-mindset doet zelfs nog meer wonderen! 

Ik heb je in dit artikel dan ook in drie eenvoudige stappen uitgelegd hoe je een CEO-mindset kan krijgen. Ik hoop dat je er mee aan de slag kan en ik wens je alvast heel veel succes in je proces.

Heb je toch liever nog wat opvolging en/of begeleiding? Boek dan een gratis strategiesessie waarin we samen werken aan jouw sterke CEO-mindset.

Dit bekeken andere ondernemers nadat ze dit artikel lazen

Over Hannelore & Boostways Coaching

Als ervaren digitale marketer ben ik al 8 jaar aan het werk bij grote topadverteerders, waaronder Proximus en L’Oréal. On the side hielp ik al enkele jaren een aantal bevriende ondernemers met hun marketing. En steeds liepen zij tegen dezelfde problemen aan.

Ze deden al heel veel, online en offline, maar een echte strategie ontbrak. Statistieken werden niet bekeken en het was niet echt duidelijk wat echt werkte. Vaak was het aanbod ook niet afgestemd op wat klanten echt zochten.

Met mijn hulp kwamen we steeds tot een strategie die werkte: met een aangepast aanbod en prijszetting en een communicatieplan. En de resultaten, die bleven niet uit. Steeds weer was er groei, en meer tijd voor de ondernemer. Om te investeren in het privéleven, of in extra activiteiten die dan weer inkomsten met zich mee brachten. 

En daarom richtte ik Boostways Coaching op. Om met mijn expertise ondernemers te helpen. Ambitieuze ondernemers, die willen groeien. 

Met drie Masterdiploma’s in marketing en communicatie én meer dan 8 jaar ervaring bij topadverteerders, heb ik een expertise opgebouwd die uniek is in België. Een expertise die vaak enkel grote bedrijven zich kunnen veroorloven. Vandaag stel ik mijn expertise ter beschikking van ambitieuze ondernemers. En dat maakt mij uniek. Deze kennis is schaars én ik deel deze graag met jou.

Hannelore heeft gewerkt voor o.a.

HOE BOOSTWAYS COACHING ONDERNEMERS HELPT

Bij Boostways Coaching doen we er alles aan om jouw business te doen groeien.  Ontdek hier alle domeinen die we aanpakken!

KLANTENBEPALING

Weet jij wie je ideale klant écht is? Welke kanalen hij/zij bezoekt? Wanneer hij/zij online is? Hoe je hem/haar het meest efficiënt kan targetten? Welke andere interesses hij/zij heeft? 

Samen bepalen we wie jou ideale klant is, stellen we buyer persona’s op en zorgen we ervoor dat jij jouw ideale klant op een optimale manier bereikt.

 

AANBOD & PRIJSZETTING

Heb jij een schaalbaar aanbod? Een aanbod met verschillende trappen? Is jouw aanbod afgestemd op de noden van jouw klanten? Weet jij waar je klanten echt naar op zoek zijn? En hoe zit het met je prijzen? 

We bepalen de geschikte diensten en prijszetting voor elk type klant en elk type product. Geen buikgevoel meer, maar een doordachte strategie!

 

CONSUMER JOURNEY

Wanneer iemand je website of social media heeft bezocht, worden ze niet meteen klant. Elke persoon gaat door een consumer journey. Het is essentieel om voor elke doelgroep en elk type product minstens één consumer journey te definiëren. 

Weet je niet goed hoe je dit moet doen? No worries! We got you covered. Ik leer jou consumer journeys opstellen! 

 

WEBSITE & SEO

Je website is jé visitekaartje. Maar het is meer dan dat. Ben jij al eens in de statistieken gedoken? Weet jij welke pagina’s het meest bezocht worden? Van waar je bezoekers komen? En waarom ze weggaan? Hoe scoor je in de zoekresultaten van Google. 

In de audit krijg je een gedetailleerd beeld van hoe het met je website gesteld is, mét concrete aanbevelingen. Ik help je met het herstructureren van je pagina’s en het schrijven van een wervende copy!

 

SOCIAL MEDIA

Social Media zijn vandaag niet meer weg te denken. Ook als ondernemer zijn ze belangrijk. Hoe zet jij social media in? Heb je een strategie per kanaal? Weet je wie je volgers zijn en wanneer ze online zijn? En hoe plan jij je content in?

Ik help je een content plan op te stellen met als doel het bereiken van jouw ideale klant én verkopen. Bovendien duik ik in de statistieken: wie zijn die volgers nu eigenlijk en welke content werkt het beste. Geen tijdverlies meer, maar concreet social media inplannen, mét resultaat!

 

E-MAIL MARKETING

Je hoort het wel vaker: e-mailmarketing is belangrijk. En dat is het ook. Doe jij al aan e-mailmarketing? Heb je een plan om e-mailadressen te verzamelen? En éénmaal verzameld: welke e-mails verstuur je? Manueel of automatisch? 

Ik help je met het opstellen van een volledig e-mailmarketingplan. We gaan in op het verzamelen van leads, het opstellen van een lead magnet, het verwerken van je data, GDPR-wetgeving en het opstellen van automatisatieflows en een contentplan. 

OPZETTEN VAN FUNNELS

Wanneer potentiële klanten je website of social media bezoeken, of wanneer ze je lead magnet downloaden, hebben ze nog niet gekocht. Daarom is het belangrijk marketingfunnels op te stellen, waarbij we een potentiële klant doorheen de verschillende stappen leiden. 

Ik stel een plan voor je op waarin we verschillende kanalen en data met elkaar combineren, en op een slimme manier klanten gaan converteren! Advanced marekting die werkt!

 

ADVERTISING

eb jij al wel eens geadverteerd? Of op de Boost- of Promoot-knop in Facebook en Instagram geklikt? (Kleine tip: doe dit niet meer in de toekomst, er zijn betere manieren om te adverteren). Of wil je graag adverteren in de toekomst maar weet je niet hoe?

Ik stel voor jou een advertentieplan op, op maat van jouw bedrijf. Geen investeringen van honderden euro’s, maar ads die tot resultaat leiden. Ik leer je hoe je de resultaten kan checken en indien je wenst hoe je zelf succesvolle ads kan opzetten. 

 

ANALYTICS

Meten = weten. 

Hoe vaak bekijk jij de statistieken van je social media kanalen? Of je website? En wat leer je hier uit? Heb je soms het gevoel dat je niet goed weet wat al die cijfertjes nu betekenen. 

 

Boostways to the rescue! Ik duik voor jou in de statistieken én trek hier belangrijke lessen uit. Zo komen we tot concrete aanbevelingen. Stap per stap leer ik je hoe ook jij vanuit je statistieken kan komen tot een betere strategie die je minder tijd kost!

 

BOEK EEN GRATIS STRATEGIESESSIE

Tijdens de strategiesessie gaan we in op jouw bezorgdheden en wensen. We bekijken samen wat haalbaar is en je krijgt al een heel aantal eerste concrete tips. Bovendien kan je nagaan of er een match is. 

De strategiecall is vrijblijvend en je hebt nadien geen enkele verplichting om samen met mij in zee te gaan. Dus, waar wacht je nog op? 

[ssa_divi_booking_module appointment_type=”boost-strategiesessie” accent_color=”#f1bedd” _builder_version=”4.4.8″ _i=”0″ _address=”6.1.0.0″ theme_builder_area=”et_body_layout” /]

Nog vragen?

 Stuur een berichtje en we beantwoorden je mail zo snel mogelijk!