Boost my Mindset: Krijg een CEO-mindset in 3 stappen

Krijg een CEO-mindset in 3 stappen

Mens sana in corpore sano / a healthy mind in a healthy body

Juvenil

In een vorig artikel legde ik je al uit dat een gezonde mindset zowel jouw bedrijf als leven positief ten goede komt. Nu maak ik het concreter. Ik leg je in drie stappen uit hoe je precies een goede CEO-mindset kunt opbouwen. Want het is oh zo belangrijk voor jou als ondernemer dat je jezelf — inclusief jouw mindset — ziet als CEO van je bedrijf!

1. Weg met die limiting beliefs

Limiting beliefs of beperkende overtuigingen houden je tegen in je ontwikkelingsproces. Daarom is het belangrijk je bewust te worden van jouw eigen limiting beliefs en er zoveel mogelijk komaf mee te maken. Ik geef je een paar tips voor twee veelvoorkomende limiting beliefs bij ondernemers: het Imposter Syndroom en faalangst.

Het Imposter Syndroom of het oplichtersyndroom zorgt ervoor dat je je niet goed genoeg of geschikt voelt om iets te doen, waardoor je vervolgens ook geen actie onderneemt. Mijn gouden tip om het Imposter Syndroom tegen te gaan: Maak een lijst van 20 redenen waarom jij WEL geschikt bent om iets te doen.

Faalangst ligt min of meer op dezelfde lijn als het Imposter Syndroom en roept vragen op zoals: Ben ik wel goed genoeg? Ga ik dit wel kunnen? Zijn anderen niet beter dan ik? … Deze tip geef ik vaak aan mijn coachees: Beeld je in dat je datgene doet waar je bang voor bent, datgene wat je uitstelt. Welk gevoel ervaar je en hoe kun je dit gevoel veranderen? 

2. Activeer je CEO-mindset

JIJ hebt het heft in handen en JIJ neemt alle beslissingen voor je bedrijf. Daarom is het niet alleen belangrijk dat je een CEO-mindset aanneemt, maar ook dat je deze activeert. Er bestaan een paar technieken om je CEO-mindset actief te demonstreren.In een notendop: Visualiseer wat voor CEO je wil zijn. Beeld je daarbij eens je alter ego in. Iemand die alles wat jij wil al heeft. Welke beslissingen neemt dit alter ego? En op welke manier worden die uitgevoerd? Gedraag jezelf dan naar het CEO-ideaalbeeld dat je voor ogen hebt en be the CEO you are meant to be!

3. Plan je CEO-time

Als CEO is het belangrijk om regelmatig quality time of CEO-Time in te plannen met je bedrijf. Een ‘date’ als het ware om terug verliefd te kunnen worden, om terug vernieuwende energie op te doen voor een goede verdere verstandhouding.

Tip: Plan een vast tijdstip in voor jou en je CEO-time. Denk ook na over wat voor soort strategische zaken je wil behandelen op deze momenten.

Want een goede planning doet wonderen!

En onthoud op grotere schaal: een goede CEO-mindset doet zelfs nog meer wonderen! 

Ik heb je in dit artikel dan ook in drie eenvoudige stappen uitgelegd hoe je een CEO-mindset kan krijgen. Ik hoop dat je er mee aan de slag kan en ik wens je alvast heel veel succes in je proces.

Heb je toch liever nog wat opvolging en/of begeleiding? Boek dan een gratis strategiesessie waarin we samen werken aan jouw sterke CEO-mindset.

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community