Grip op mijn bedrijfscijfers, waarom en hoe? 

Heeft jouw bedrijf geheimen voor jou? Je denkt misschien van niet, maar is dat ook effectief zo? Heb je een volledig overzicht van jouw inkomsten, kosten of KPI’s? Weet jij welke van jouw producten of diensten beter scoren dan de anderen? Kan jij zo vertellen welk uurtarief jij vraagt?

Is het antwoord op één of meerdere van deze vragen nee? Lees dan zeker verder. In deze blog beantwoorden we een veelgestelde vraag: “Waarom moet ik grip hebben op mijn bedrijfscijfers?”. Aan het einde van de blog vertellen we ook hoe jij tot een overzicht van je financiën komt.

Het belang van een overzicht

Cijfers onthouden of naar waarde inschatten, het is jammer genoeg niet iedereen gegeven. Sommige ondernemers ervaren het aanvullen, inzien of controleren van hun cijfers als een struikelblok. Het verschuift dikwijls naar het laatste puntje op de to do-lijst. Maar! Een overzicht van je cijfers hoeft eigenlijk niet zo ingewikkeld te zijn. En eens je het overzicht hebt, zal het tijd- en kostenbesparend werken.

Eens je een volledig overzicht van je financiële situatie hebt, kan je er altijd naar teruggrijpen. Zo heb je steeds snel een overzicht bij de hand en kan je op basis daarvan correcte en gegronde beslissingen nemen. Gedaan met wachten op feedback van je boekhouder! Je kan de rol van je boekhouder vervolgens beperken, waardoor je er ook minder beroep op moet doen. Kosten gereduceerd, check!

Een duidelijk overzicht van je cijfers zorgt er ook voor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Je ziet steeds in één oogopslag hoe je ervoor staat. Zijn er extra’s, staan er cijfers in het rood, moet ik nog een tandje bijsteken om een bepaald doel te kunnen bereiken? Dankzij een duidelijk overzicht weet je in één opslag hoe je er financieel voorstaat. Weg met financiële onzekerheden en onnodige kopzorgen!

Vervolgens is een overzicht van je financiële situatie ook een reality check! Bevat je planning gaatjes die kunnen worden opgevuld met opportuniteiten? Kan er bespaard worden? Een duidelijk overzicht helpt je op weg.

Leidraad tot succes

Enkel wanneer je grip hebt op je bedrijfscijfers, kan je bedrijf groeien. Cijfers vertellen namelijk zo veel. Van inkomstenbronnen tot geldvreters. Van bereikte doelen tot nog te bereiken doelen. Van effecten van social media campagnes tot website statistieken. Je leert er enorm veel uit: wat heel goed loopt en welke werkpunten er zijn. Behoud zeker wat goed loopt en sleutel aan de werkpunten.

In de praktijk

Nu je het belang en de voordelen van grip hebben op je bedrijfscijfers hebt doorgenomen, is het tijd om theorie in praktijk om te zetten. Kan je hier hulp bij gebruiken? Dan ben je bij Boostways Coaching aan het juiste adres! Wij bieden een handige digitale kit aan boordevol Excel-templates met videotutorials, een Masterclass rond Data en Cijfers in je bedrijf, handige werkblaadjes, worksheets en checklists. Lees meer over de Plan Your Data-kit op www.boostwayscoaching.be/plan-your-data, and keep up the good work!

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community