Grip op mijn bedrijfscijfers, waarom en hoe? 

17/03/2022

Heeft jouw bedrijf geheimen voor jou? Je denkt misschien van niet, maar is dat ook effectief zo? Heb je een volledig overzicht van jouw inkomsten, kosten of KPI’s? Weet jij welke van jouw producten of diensten beter scoren dan de anderen? Kan jij zo vertellen welk uurtarief jij vraagt? 

Is het antwoord op één of meerdere van deze vragen nee? Lees dan zeker verder. In deze blog beantwoorden we een veelgestelde vraag: “Waarom moet ik grip hebben op mijn bedrijfscijfers?”. Aan het einde van de blog vertellen we ook hoe jij tot een overzicht van je financiën komt. 

Het belang van een overzicht 

Cijfers onthouden of naar waarde inschatten, het is jammer genoeg niet iedereen gegeven. Sommige ondernemers ervaren het aanvullen, inzien of controleren van hun cijfers als een struikelblok. Het verschuift dikwijls naar het laatste puntje op de to do-lijst. Maar! Een overzicht van je cijfers hoeft eigenlijk niet zo ingewikkeld te zijn. En eens je het overzicht hebt, zal het tijd- en kostenbesparend werken. 

Eens je een volledig overzicht van je financiële situatie hebt, kan je er altijd naar teruggrijpen. Zo heb je steeds snel een overzicht bij de hand en kan je op basis daarvan correcte en gegronde beslissingen nemen. Gedaan met wachten op feedback van je boekhouder! Je kan de rol van je boekhouder vervolgens beperken, waardoor je er ook minder beroep op moet doen. Kosten gereduceerd, check! 

Een duidelijk overzicht van je cijfers zorgt er ook voor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Je ziet steeds in één oogopslag hoe je ervoor staat. Zijn er extra’s, staan er cijfers in het rood, moet ik nog een tandje bijsteken om een bepaald doel te kunnen bereiken? Dankzij een duidelijk overzicht weet je in één opslag hoe je er financieel voorstaat. Weg met financiële onzekerheden en onnodige kopzorgen!

Vervolgens is een overzicht van je financiële situatie ook een reality check! Bevat je planning gaatjes die kunnen worden opgevuld met opportuniteiten? Kan er bespaard worden? Een duidelijk overzicht helpt je op weg. 

Leidraad tot succes

Enkel wanneer je grip hebt op je bedrijfscijfers, kan je bedrijf groeien. Cijfers vertellen namelijk zo veel. Van inkomstenbronnen tot geldvreters. Van bereikte doelen tot nog te bereiken doelen. Van effecten van social media campagnes tot website statistieken. Je leert er enorm veel uit: wat heel goed loopt en welke werkpunten er zijn. Behoud zeker wat goed loopt en sleutel aan de werkpunten.

In de praktijk 

Nu je het belang en de voordelen van grip hebben op je bedrijfscijfers hebt doorgenomen, is het tijd om theorie in praktijk om te zetten. Kan je hier hulp bij gebruiken? Dan ben je bij Boostways Coaching aan het juiste adres! Wij bieden een handige digitale kit aan boordevol Excel-templates met videotutorials, een Masterclass rond Data en Cijfers in je bedrijf, handige werkblaadjes, worksheets en checklists. Lees meer over de Plan Your Data-kit op www.boostwayscoaching.be/plan-your-data, and keep up the good work!

Dit bekeken andere ondernemers nadat ze dit artikel lazen

Over Hannelore & Boostways Coaching

Als ervaren digitale marketer ben ik al 8 jaar aan het werk bij grote topadverteerders, waaronder Proximus en L’Oréal. On the side hielp ik al enkele jaren een aantal bevriende ondernemers met hun marketing. En steeds liepen zij tegen dezelfde problemen aan.

Ze deden al heel veel, online en offline, maar een echte strategie ontbrak. Statistieken werden niet bekeken en het was niet echt duidelijk wat echt werkte. Vaak was het aanbod ook niet afgestemd op wat klanten echt zochten.

Met mijn hulp kwamen we steeds tot een strategie die werkte: met een aangepast aanbod en prijszetting en een communicatieplan. En de resultaten, die bleven niet uit. Steeds weer was er groei, en meer tijd voor de ondernemer. Om te investeren in het privéleven, of in extra activiteiten die dan weer inkomsten met zich mee brachten. 

En daarom richtte ik Boostways Coaching op. Om met mijn expertise ondernemers te helpen. Ambitieuze ondernemers, die willen groeien. 

Met drie Masterdiploma’s in marketing en communicatie én meer dan 8 jaar ervaring bij topadverteerders, heb ik een expertise opgebouwd die uniek is in België. Een expertise die vaak enkel grote bedrijven zich kunnen veroorloven. Vandaag stel ik mijn expertise ter beschikking van ambitieuze ondernemers. En dat maakt mij uniek. Deze kennis is schaars én ik deel deze graag met jou.

Hannelore heeft gewerkt voor o.a.

HOE BOOSTWAYS COACHING ONDERNEMERS HELPT

Bij Boostways Coaching doen we er alles aan om jouw business te doen groeien.  Ontdek hier alle domeinen die we aanpakken!

KLANTENBEPALING

Weet jij wie je ideale klant écht is? Welke kanalen hij/zij bezoekt? Wanneer hij/zij online is? Hoe je hem/haar het meest efficiënt kan targetten? Welke andere interesses hij/zij heeft? 

Samen bepalen we wie jou ideale klant is, stellen we buyer persona’s op en zorgen we ervoor dat jij jouw ideale klant op een optimale manier bereikt.

 

AANBOD & PRIJSZETTING

Heb jij een schaalbaar aanbod? Een aanbod met verschillende trappen? Is jouw aanbod afgestemd op de noden van jouw klanten? Weet jij waar je klanten echt naar op zoek zijn? En hoe zit het met je prijzen? 

We bepalen de geschikte diensten en prijszetting voor elk type klant en elk type product. Geen buikgevoel meer, maar een doordachte strategie!

 

CONSUMER JOURNEY

Wanneer iemand je website of social media heeft bezocht, worden ze niet meteen klant. Elke persoon gaat door een consumer journey. Het is essentieel om voor elke doelgroep en elk type product minstens één consumer journey te definiëren. 

Weet je niet goed hoe je dit moet doen? No worries! We got you covered. Ik leer jou consumer journeys opstellen! 

 

WEBSITE & SEO

Je website is jé visitekaartje. Maar het is meer dan dat. Ben jij al eens in de statistieken gedoken? Weet jij welke pagina’s het meest bezocht worden? Van waar je bezoekers komen? En waarom ze weggaan? Hoe scoor je in de zoekresultaten van Google. 

In de audit krijg je een gedetailleerd beeld van hoe het met je website gesteld is, mét concrete aanbevelingen. Ik help je met het herstructureren van je pagina’s en het schrijven van een wervende copy!

 

SOCIAL MEDIA

Social Media zijn vandaag niet meer weg te denken. Ook als ondernemer zijn ze belangrijk. Hoe zet jij social media in? Heb je een strategie per kanaal? Weet je wie je volgers zijn en wanneer ze online zijn? En hoe plan jij je content in?

Ik help je een content plan op te stellen met als doel het bereiken van jouw ideale klant én verkopen. Bovendien duik ik in de statistieken: wie zijn die volgers nu eigenlijk en welke content werkt het beste. Geen tijdverlies meer, maar concreet social media inplannen, mét resultaat!

 

E-MAIL MARKETING

Je hoort het wel vaker: e-mailmarketing is belangrijk. En dat is het ook. Doe jij al aan e-mailmarketing? Heb je een plan om e-mailadressen te verzamelen? En éénmaal verzameld: welke e-mails verstuur je? Manueel of automatisch? 

Ik help je met het opstellen van een volledig e-mailmarketingplan. We gaan in op het verzamelen van leads, het opstellen van een lead magnet, het verwerken van je data, GDPR-wetgeving en het opstellen van automatisatieflows en een contentplan. 

OPZETTEN VAN FUNNELS

Wanneer potentiële klanten je website of social media bezoeken, of wanneer ze je lead magnet downloaden, hebben ze nog niet gekocht. Daarom is het belangrijk marketingfunnels op te stellen, waarbij we een potentiële klant doorheen de verschillende stappen leiden. 

Ik stel een plan voor je op waarin we verschillende kanalen en data met elkaar combineren, en op een slimme manier klanten gaan converteren! Advanced marekting die werkt!

 

ADVERTISING

eb jij al wel eens geadverteerd? Of op de Boost- of Promoot-knop in Facebook en Instagram geklikt? (Kleine tip: doe dit niet meer in de toekomst, er zijn betere manieren om te adverteren). Of wil je graag adverteren in de toekomst maar weet je niet hoe?

Ik stel voor jou een advertentieplan op, op maat van jouw bedrijf. Geen investeringen van honderden euro’s, maar ads die tot resultaat leiden. Ik leer je hoe je de resultaten kan checken en indien je wenst hoe je zelf succesvolle ads kan opzetten. 

 

ANALYTICS

Meten = weten. 

Hoe vaak bekijk jij de statistieken van je social media kanalen? Of je website? En wat leer je hier uit? Heb je soms het gevoel dat je niet goed weet wat al die cijfertjes nu betekenen. 

 

Boostways to the rescue! Ik duik voor jou in de statistieken én trek hier belangrijke lessen uit. Zo komen we tot concrete aanbevelingen. Stap per stap leer ik je hoe ook jij vanuit je statistieken kan komen tot een betere strategie die je minder tijd kost!

 

BOEK EEN GRATIS STRATEGIESESSIE

Tijdens de strategiesessie gaan we in op jouw bezorgdheden en wensen. We bekijken samen wat haalbaar is en je krijgt al een heel aantal eerste concrete tips. Bovendien kan je nagaan of er een match is. 

De strategiecall is vrijblijvend en je hebt nadien geen enkele verplichting om samen met mij in zee te gaan. Dus, waar wacht je nog op? 

[ssa_divi_booking_module appointment_type=”boost-strategiesessie” accent_color=”#f1bedd” _builder_version=”4.4.8″ _i=”0″ _address=”6.1.0.0″ theme_builder_area=”et_body_layout” /]

Nog vragen?

 Stuur een berichtje en we beantwoorden je mail zo snel mogelijk!