Dé tips voor het gebruik van Instagram Reels

Dé tips voor het gebruik van Instagram Reels

22/11/2020

De komst van Instagram Reels zullen Instagram volledig veranderen. Mocht jij nog niet weten wat Reels precies zijn dan raad ik je aan om eerst even mijn vorige artikel te bekijken. Daarin leg ik je namelijk uit wat Reels zijn en welke opportuniteiten ze hebben voor jou als ondernemer. In deze blogpost maak ik een opsomming van mijn beste tips voor het gebruik van Instagram Reels. Door deze tips te volgen zal ook jij alles uit deze nieuwe functie kunnen halen. Let’s go!

  • Zorg voor meer betrokkenheid – het is bij Instagram Reels noodzakelijk om een hoge mate van betrokkenheid te creëren onder jouw volgers. Door die betrokkenheid kan jij ervoor zorgen dat je publiek sneller overgaat tot een actie. Toch is dat niet zo eenvoudig als je zou denken. Jij moet er eerst en vooral voor zorgen dat je content maakt die mensen leuk vinden om te kijken. Be creative! Dat zorgt er namelijk voor dat de kijkers blijven hangen op jouw profiel en dat ze doorklikken naar je andere video’s.
  • Denk altijd aan de volgers –  als je de Instagram Reels goed inzet, zal het jouw account op termijn meer volgers opleveren. Je moet dan ook altijd denken aan jouw volgers. Dat is nauw verbonden met de bovenstaande tip. De content die je maakt op Reels moet namelijk boeiend zijn. Hoe langer de kijker blijft kijken, hoe effectiever het gebruik van Instagram Reels zal zijn en hoe meer je volgersaantal zal toenemen!
  • Maak jezelf uniek tegenover anderen – Instagram Reels maken het mogelijk je te onderscheiden van jouw concullega’s in de sector. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat de feature zo nieuw is. Door er meteen op in te spelen zorg jij ervoor dat jij opvalt tussen de andere ondernemingen. Denk bovendien goed na over de soort content dat jij wil maken voor jouw doelgroep en wees niet bang om opvallende en uitbundige Reels te maken. Stand out from the crowd! Het draait er nu eenmaal om dat je de aandacht van je doelgroep weet te krijgen. 
  • Oefen het eerst eens een paar keer – je zal niet vanaf het eerste gebruik een master in Reels zijn, maar oefening baart kunst! Ik raad je dan ook echt aan om in het begin even te spelen met de verschillende functies. Denk bijvoorbeeld aan de muziek, stijl van de letters en het soort video dat je maakt. Met Instagram Reels is het bovendien heel eenvoudig om jouw video’s weer offline te halen als je ze toch niet mooi vindt. It’s trial and error! 

Zolang je de bovenstaande tips en tricks goed opvolgt is het echt niet zo lastig om ook Instagram Reels als communicatiekanaal toe te voegen in jouw onderneming. Aangezien het nog echt een nieuwe functie is, biedt het ontzettend veel voordelen voor jouw bedrijf. Mocht je niet genoeg krijgen van informatie over het toepassen van Instagram dan is het handig om zeker even de rest van mijn blog door te nemen. Er zijn namelijk nog veel meer artikelen te ontdekken op deze site die je alles leren over social media!

4 tips voor het gebruik van Instagram Reels
Vier tips en tricks voor het gebruik van Instagram Reels door Boostways Coaching

Dit bekeken andere ondernemers nadat ze dit artikel lazen

Over Hannelore & Boostways Coaching

Als ervaren digitale marketer ben ik al 8 jaar aan het werk bij grote topadverteerders, waaronder Proximus en L’Oréal. On the side hielp ik al enkele jaren een aantal bevriende ondernemers met hun marketing. En steeds liepen zij tegen dezelfde problemen aan.

Ze deden al heel veel, online en offline, maar een echte strategie ontbrak. Statistieken werden niet bekeken en het was niet echt duidelijk wat echt werkte. Vaak was het aanbod ook niet afgestemd op wat klanten echt zochten.

Met mijn hulp kwamen we steeds tot een strategie die werkte: met een aangepast aanbod en prijszetting en een communicatieplan. En de resultaten, die bleven niet uit. Steeds weer was er groei, en meer tijd voor de ondernemer. Om te investeren in het privéleven, of in extra activiteiten die dan weer inkomsten met zich mee brachten. 

En daarom richtte ik Boostways Coaching op. Om met mijn expertise ondernemers te helpen. Ambitieuze ondernemers, die willen groeien. 

Met drie Masterdiploma’s in marketing en communicatie én meer dan 8 jaar ervaring bij topadverteerders, heb ik een expertise opgebouwd die uniek is in België. Een expertise die vaak enkel grote bedrijven zich kunnen veroorloven. Vandaag stel ik mijn expertise ter beschikking van ambitieuze ondernemers. En dat maakt mij uniek. Deze kennis is schaars én ik deel deze graag met jou.

Hannelore heeft gewerkt voor o.a.

HOE BOOSTWAYS COACHING ONDERNEMERS HELPT

Bij Boostways Coaching doen we er alles aan om jouw business te doen groeien.  Ontdek hier alle domeinen die we aanpakken!

KLANTENBEPALING

Weet jij wie je ideale klant écht is? Welke kanalen hij/zij bezoekt? Wanneer hij/zij online is? Hoe je hem/haar het meest efficiënt kan targetten? Welke andere interesses hij/zij heeft? 

Samen bepalen we wie jou ideale klant is, stellen we buyer persona’s op en zorgen we ervoor dat jij jouw ideale klant op een optimale manier bereikt.

 

AANBOD & PRIJSZETTING

Heb jij een schaalbaar aanbod? Een aanbod met verschillende trappen? Is jouw aanbod afgestemd op de noden van jouw klanten? Weet jij waar je klanten echt naar op zoek zijn? En hoe zit het met je prijzen? 

We bepalen de geschikte diensten en prijszetting voor elk type klant en elk type product. Geen buikgevoel meer, maar een doordachte strategie!

 

CONSUMER JOURNEY

Wanneer iemand je website of social media heeft bezocht, worden ze niet meteen klant. Elke persoon gaat door een consumer journey. Het is essentieel om voor elke doelgroep en elk type product minstens één consumer journey te definiëren. 

Weet je niet goed hoe je dit moet doen? No worries! We got you covered. Ik leer jou consumer journeys opstellen! 

 

WEBSITE & SEO

Je website is jé visitekaartje. Maar het is meer dan dat. Ben jij al eens in de statistieken gedoken? Weet jij welke pagina’s het meest bezocht worden? Van waar je bezoekers komen? En waarom ze weggaan? Hoe scoor je in de zoekresultaten van Google. 

In de audit krijg je een gedetailleerd beeld van hoe het met je website gesteld is, mét concrete aanbevelingen. Ik help je met het herstructureren van je pagina’s en het schrijven van een wervende copy!

 

SOCIAL MEDIA

Social Media zijn vandaag niet meer weg te denken. Ook als ondernemer zijn ze belangrijk. Hoe zet jij social media in? Heb je een strategie per kanaal? Weet je wie je volgers zijn en wanneer ze online zijn? En hoe plan jij je content in?

Ik help je een content plan op te stellen met als doel het bereiken van jouw ideale klant én verkopen. Bovendien duik ik in de statistieken: wie zijn die volgers nu eigenlijk en welke content werkt het beste. Geen tijdverlies meer, maar concreet social media inplannen, mét resultaat!

 

E-MAIL MARKETING

Je hoort het wel vaker: e-mailmarketing is belangrijk. En dat is het ook. Doe jij al aan e-mailmarketing? Heb je een plan om e-mailadressen te verzamelen? En éénmaal verzameld: welke e-mails verstuur je? Manueel of automatisch? 

Ik help je met het opstellen van een volledig e-mailmarketingplan. We gaan in op het verzamelen van leads, het opstellen van een lead magnet, het verwerken van je data, GDPR-wetgeving en het opstellen van automatisatieflows en een contentplan. 

OPZETTEN VAN FUNNELS

Wanneer potentiële klanten je website of social media bezoeken, of wanneer ze je lead magnet downloaden, hebben ze nog niet gekocht. Daarom is het belangrijk marketingfunnels op te stellen, waarbij we een potentiële klant doorheen de verschillende stappen leiden. 

Ik stel een plan voor je op waarin we verschillende kanalen en data met elkaar combineren, en op een slimme manier klanten gaan converteren! Advanced marekting die werkt!

 

ADVERTISING

eb jij al wel eens geadverteerd? Of op de Boost- of Promoot-knop in Facebook en Instagram geklikt? (Kleine tip: doe dit niet meer in de toekomst, er zijn betere manieren om te adverteren). Of wil je graag adverteren in de toekomst maar weet je niet hoe?

Ik stel voor jou een advertentieplan op, op maat van jouw bedrijf. Geen investeringen van honderden euro’s, maar ads die tot resultaat leiden. Ik leer je hoe je de resultaten kan checken en indien je wenst hoe je zelf succesvolle ads kan opzetten. 

 

ANALYTICS

Meten = weten. 

Hoe vaak bekijk jij de statistieken van je social media kanalen? Of je website? En wat leer je hier uit? Heb je soms het gevoel dat je niet goed weet wat al die cijfertjes nu betekenen. 

 

Boostways to the rescue! Ik duik voor jou in de statistieken én trek hier belangrijke lessen uit. Zo komen we tot concrete aanbevelingen. Stap per stap leer ik je hoe ook jij vanuit je statistieken kan komen tot een betere strategie die je minder tijd kost!

 

BOEK EEN GRATIS STRATEGIESESSIE

Tijdens de strategiesessie gaan we in op jouw bezorgdheden en wensen. We bekijken samen wat haalbaar is en je krijgt al een heel aantal eerste concrete tips. Bovendien kan je nagaan of er een match is. 

De strategiecall is vrijblijvend en je hebt nadien geen enkele verplichting om samen met mij in zee te gaan. Dus, waar wacht je nog op? 

[ssa_divi_booking_module appointment_type=”boost-strategiesessie” accent_color=”#f1bedd” _builder_version=”4.4.8″ _i=”0″ _address=”6.1.0.0″ theme_builder_area=”et_body_layout” /]

Nog vragen?

 Stuur een berichtje en we beantwoorden je mail zo snel mogelijk!