Dé tips voor het gebruik van Instagram Reels

Dé tips voor het gebruik van Instagram Reels

De komst van Instagram Reels zullen Instagram volledig veranderen. Mocht jij nog niet weten wat Reels precies zijn dan raad ik je aan om eerst even mijn vorige artikel te bekijken. Daarin leg ik je namelijk uit wat Reels zijn en welke opportuniteiten ze hebben voor jou als ondernemer. In deze blogpost maak ik een opsomming van mijn beste tips voor het gebruik van Instagram Reels. Door deze tips te volgen zal ook jij alles uit deze nieuwe functie kunnen halen. Let’s go!

  • Zorg voor meer betrokkenheid – het is bij Instagram Reels noodzakelijk om een hoge mate van betrokkenheid te creëren onder jouw volgers. Door die betrokkenheid kan jij ervoor zorgen dat je publiek sneller overgaat tot een actie. Toch is dat niet zo eenvoudig als je zou denken. Jij moet er eerst en vooral voor zorgen dat je content maakt die mensen leuk vinden om te kijken. Be creative! Dat zorgt er namelijk voor dat de kijkers blijven hangen op jouw profiel en dat ze doorklikken naar je andere video’s.
  • Denk altijd aan de volgers –  als je de Instagram Reels goed inzet, zal het jouw account op termijn meer volgers opleveren. Je moet dan ook altijd denken aan jouw volgers. Dat is nauw verbonden met de bovenstaande tip. De content die je maakt op Reels moet namelijk boeiend zijn. Hoe langer de kijker blijft kijken, hoe effectiever het gebruik van Instagram Reels zal zijn en hoe meer je volgersaantal zal toenemen!
  • Maak jezelf uniek tegenover anderen – Instagram Reels maken het mogelijk je te onderscheiden van jouw concullega’s in de sector. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat de feature zo nieuw is. Door er meteen op in te spelen zorg jij ervoor dat jij opvalt tussen de andere ondernemingen. Denk bovendien goed na over de soort content dat jij wil maken voor jouw doelgroep en wees niet bang om opvallende en uitbundige Reels te maken. Stand out from the crowd! Het draait er nu eenmaal om dat je de aandacht van je doelgroep weet te krijgen. 
  • Oefen het eerst eens een paar keer – je zal niet vanaf het eerste gebruik een master in Reels zijn, maar oefening baart kunst! Ik raad je dan ook echt aan om in het begin even te spelen met de verschillende functies. Denk bijvoorbeeld aan de muziek, stijl van de letters en het soort video dat je maakt. Met Instagram Reels is het bovendien heel eenvoudig om jouw video’s weer offline te halen als je ze toch niet mooi vindt. It’s trial and error! 

Zolang je de bovenstaande tips en tricks goed opvolgt is het echt niet zo lastig om ook Instagram Reels als communicatiekanaal toe te voegen in jouw onderneming. Aangezien het nog echt een nieuwe functie is, biedt het ontzettend veel voordelen voor jouw bedrijf. Mocht je niet genoeg krijgen van informatie over het toepassen van Instagram dan is het handig om zeker even de rest van mijn blog door te nemen. Er zijn namelijk nog veel meer artikelen te ontdekken op deze site die je alles leren over social media!

4 tips voor het gebruik van Instagram Reels
Vier tips en tricks voor het gebruik van Instagram Reels door Boostways Coaching

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community