De komst van Instagram Reels!

De komst van Instagram Reels!

22/11/2020

Instagram is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Nagenoeg alle jongeren zijn op het social media platform te vinden. Het is dus voor jouw als ondernemer enorm belangrijk om met jouw bedrijf actief aanwezig te zijn op de app. In augustus kwam Instagram uit met een gloednieuwe feature: Instagram Reels. De komst van die update brengt verschillende opportuniteiten met zich mee voor jouw onderneming. Om het je gemakkelijk te maken, zet ik hieronder de belangrijkste zaken op een rijtje!  

Wat zijn Reels eigenlijk?

Voordat ik al mijn tips and tricks met jou deel, geef ik jou wat meer zicht op wat die nieuwe feature van Instagram nu juist inhoudt. Ik merk namelijk dat de functie ervan voor veel ondernemers nog niet duidelijk is. Instagram lanceerde de Reels in augustus 2020 als reactie op het mega populaire TikTok. Instagram probeert op een gelijkaardige manier korte, audiovisuele content aan te bieden aan haar gebruikers. Het gaat voornamelijk om korte, hapklare video’s. De feature is in sneltempo erg populair geworden. In tegenstelling tot voor IGTV is de interface van de app volledig aangepast op het formaat van de Reels. Dat heeft ervoor gezorgd dat de Reels content erg veel lijkt op de bekende Stories. Je gebruikt het zelfs op dezelfde manier, easy peasy dus!

Reels voor bedrijven – wat kan je er mee?

Nu jij helemaal weet wat Instagram Reels precies zijn, vraag jij jezelf waarschijnlijk af hoe jij ze voor jouw bedrijf kan inzetten. Afhankelijk van jouw onderneming én de boodschap die jij wil overbrengen, bieden de Instagram Reels erg veel potentieel. Voor bijvoorbeeld stap-voor-stap-video’s van producten of tips and tricks in je branche kunnen Reels het ideale medium zijn. Stop motion video’s zijn op dit moment ook erg populair. Reels zijn bovendien ideaal om bijvoorbeeld het productieproces van jouw onderneming in kaart te brengen. Voor langere video’s met veel uitleg en informatie zijn ze echter niet zo geschikt. Reels horen nu eenmaal korte, speelse filmpje te zijn met bij voorkeur een leuke sound op de achtergrond. 

Tips voor het gebruik van Instagram Reels

Instagram Reels kunnen echt ontzettend veel voordelen met zich meebrengen. Een eerste gouden tip die ik je kan geven is dat jouw Reels-filmpjes altijd moeten aansluiten bij de doelgroep die jij wil bereiken. Dat is natuurlijk doorheen je hele communicatie belangrijk, maar bij Instagram Reels is het the key to succes! Hoe kan jij jouw doelgroep targetten? Simpel, volg bijvoorbeeld de trends die hun intrede doen in de content die door je doelgroep gemaakt en bekeken wordt. Een tweede tip die ik je kan geven is dat jij er altijd voor moet zorgen dat de call to action (CTA) en andere belangrijke punten al verwerkt zitten in de audio van de Reels. Honger naar meer tips and tricks? Check dan zeker mijn andere artikel.

De komst van Instagram Reels biedt kortom ontzettend veel mogelijkheden voor jou als ondernemer. Jij kan er niet alleen een jongere doelgroep mee bereiken, maar jij kan er ook optimaal en doelgericht mee adverteren. Have fun en experimenteer erop los met de Instagram Reels! Blijf zeker even hangen op mijn blog als jij nog veel meer te weten wil komen over het gebruik van Instagram voor jouw onderneming!

Maak kennis met Instagram Reels!
Kom alles te weten over Instagram Reels!

Dit bekeken andere ondernemers nadat ze dit artikel lazen

Over Hannelore & Boostways Coaching

Als ervaren digitale marketer ben ik al 8 jaar aan het werk bij grote topadverteerders, waaronder Proximus en L’Oréal. On the side hielp ik al enkele jaren een aantal bevriende ondernemers met hun marketing. En steeds liepen zij tegen dezelfde problemen aan.

Ze deden al heel veel, online en offline, maar een echte strategie ontbrak. Statistieken werden niet bekeken en het was niet echt duidelijk wat echt werkte. Vaak was het aanbod ook niet afgestemd op wat klanten echt zochten.

Met mijn hulp kwamen we steeds tot een strategie die werkte: met een aangepast aanbod en prijszetting en een communicatieplan. En de resultaten, die bleven niet uit. Steeds weer was er groei, en meer tijd voor de ondernemer. Om te investeren in het privéleven, of in extra activiteiten die dan weer inkomsten met zich mee brachten. 

En daarom richtte ik Boostways Coaching op. Om met mijn expertise ondernemers te helpen. Ambitieuze ondernemers, die willen groeien. 

Met drie Masterdiploma’s in marketing en communicatie én meer dan 8 jaar ervaring bij topadverteerders, heb ik een expertise opgebouwd die uniek is in België. Een expertise die vaak enkel grote bedrijven zich kunnen veroorloven. Vandaag stel ik mijn expertise ter beschikking van ambitieuze ondernemers. En dat maakt mij uniek. Deze kennis is schaars én ik deel deze graag met jou.

Hannelore heeft gewerkt voor o.a.

HOE BOOSTWAYS COACHING ONDERNEMERS HELPT

Bij Boostways Coaching doen we er alles aan om jouw business te doen groeien.  Ontdek hier alle domeinen die we aanpakken!

KLANTENBEPALING

Weet jij wie je ideale klant écht is? Welke kanalen hij/zij bezoekt? Wanneer hij/zij online is? Hoe je hem/haar het meest efficiënt kan targetten? Welke andere interesses hij/zij heeft? 

Samen bepalen we wie jou ideale klant is, stellen we buyer persona’s op en zorgen we ervoor dat jij jouw ideale klant op een optimale manier bereikt.

 

AANBOD & PRIJSZETTING

Heb jij een schaalbaar aanbod? Een aanbod met verschillende trappen? Is jouw aanbod afgestemd op de noden van jouw klanten? Weet jij waar je klanten echt naar op zoek zijn? En hoe zit het met je prijzen? 

We bepalen de geschikte diensten en prijszetting voor elk type klant en elk type product. Geen buikgevoel meer, maar een doordachte strategie!

 

CONSUMER JOURNEY

Wanneer iemand je website of social media heeft bezocht, worden ze niet meteen klant. Elke persoon gaat door een consumer journey. Het is essentieel om voor elke doelgroep en elk type product minstens één consumer journey te definiëren. 

Weet je niet goed hoe je dit moet doen? No worries! We got you covered. Ik leer jou consumer journeys opstellen! 

 

WEBSITE & SEO

Je website is jé visitekaartje. Maar het is meer dan dat. Ben jij al eens in de statistieken gedoken? Weet jij welke pagina’s het meest bezocht worden? Van waar je bezoekers komen? En waarom ze weggaan? Hoe scoor je in de zoekresultaten van Google. 

In de audit krijg je een gedetailleerd beeld van hoe het met je website gesteld is, mét concrete aanbevelingen. Ik help je met het herstructureren van je pagina’s en het schrijven van een wervende copy!

 

SOCIAL MEDIA

Social Media zijn vandaag niet meer weg te denken. Ook als ondernemer zijn ze belangrijk. Hoe zet jij social media in? Heb je een strategie per kanaal? Weet je wie je volgers zijn en wanneer ze online zijn? En hoe plan jij je content in?

Ik help je een content plan op te stellen met als doel het bereiken van jouw ideale klant én verkopen. Bovendien duik ik in de statistieken: wie zijn die volgers nu eigenlijk en welke content werkt het beste. Geen tijdverlies meer, maar concreet social media inplannen, mét resultaat!

 

E-MAIL MARKETING

Je hoort het wel vaker: e-mailmarketing is belangrijk. En dat is het ook. Doe jij al aan e-mailmarketing? Heb je een plan om e-mailadressen te verzamelen? En éénmaal verzameld: welke e-mails verstuur je? Manueel of automatisch? 

Ik help je met het opstellen van een volledig e-mailmarketingplan. We gaan in op het verzamelen van leads, het opstellen van een lead magnet, het verwerken van je data, GDPR-wetgeving en het opstellen van automatisatieflows en een contentplan. 

OPZETTEN VAN FUNNELS

Wanneer potentiële klanten je website of social media bezoeken, of wanneer ze je lead magnet downloaden, hebben ze nog niet gekocht. Daarom is het belangrijk marketingfunnels op te stellen, waarbij we een potentiële klant doorheen de verschillende stappen leiden. 

Ik stel een plan voor je op waarin we verschillende kanalen en data met elkaar combineren, en op een slimme manier klanten gaan converteren! Advanced marekting die werkt!

 

ADVERTISING

eb jij al wel eens geadverteerd? Of op de Boost- of Promoot-knop in Facebook en Instagram geklikt? (Kleine tip: doe dit niet meer in de toekomst, er zijn betere manieren om te adverteren). Of wil je graag adverteren in de toekomst maar weet je niet hoe?

Ik stel voor jou een advertentieplan op, op maat van jouw bedrijf. Geen investeringen van honderden euro’s, maar ads die tot resultaat leiden. Ik leer je hoe je de resultaten kan checken en indien je wenst hoe je zelf succesvolle ads kan opzetten. 

 

ANALYTICS

Meten = weten. 

Hoe vaak bekijk jij de statistieken van je social media kanalen? Of je website? En wat leer je hier uit? Heb je soms het gevoel dat je niet goed weet wat al die cijfertjes nu betekenen. 

 

Boostways to the rescue! Ik duik voor jou in de statistieken én trek hier belangrijke lessen uit. Zo komen we tot concrete aanbevelingen. Stap per stap leer ik je hoe ook jij vanuit je statistieken kan komen tot een betere strategie die je minder tijd kost!

 

BOEK EEN GRATIS STRATEGIESESSIE

Tijdens de strategiesessie gaan we in op jouw bezorgdheden en wensen. We bekijken samen wat haalbaar is en je krijgt al een heel aantal eerste concrete tips. Bovendien kan je nagaan of er een match is. 

De strategiecall is vrijblijvend en je hebt nadien geen enkele verplichting om samen met mij in zee te gaan. Dus, waar wacht je nog op? 

[ssa_divi_booking_module appointment_type=”boost-strategiesessie” accent_color=”#f1bedd” _builder_version=”4.4.8″ _i=”0″ _address=”6.1.0.0″ theme_builder_area=”et_body_layout” /]

Nog vragen?

 Stuur een berichtje en we beantwoorden je mail zo snel mogelijk!