Alles wat je moet weten over Instagram hashtags

Alles wat je moet weten over Instagram Hashtags!

In mijn vorige artikel had ik het al over het belang van Instagram captions, maar wist jij dat je door hashtags te verwerken in jouw Instagram posts het bereik van jouw content enorm kan verhogen? In dit artikel leg ik je alles uit wat jij moet weten over Instagram hashtags en hoe je ze het best kan gebruiken voor jouw onderneming!

Wat zijn hashtags?

Waarschijnlijk heb je al gehoord van hashtags en zie je ze dagelijks voorbij komen op jouw Instagram feed. Een hashtag begint altijd met een ‘#’ en wordt gevolgd door een woord zonder spaties. Dat is heel belangrijk, want als je een spatie toevoegt, wordt dat deel van de hashtag niet opgenomen. In principe kan je elk woord of groepje woorden gebruiken achter de #. Het doel van hashtags is namelijk om de Instagram content de groeperen per thema. Gebruik je bijvoorbeeld #womeninbusiness onder jouw post, dan zal die verschijnen tussen alle andere posts met die hashtag.

Waarom zijn hashtags zo handig? 

Zoals ik al zei, worden hashtags gebruikt om Instagram content te groeperen. Daarom gebruiken mensen hashtags ook om naar posts over bepaalde onderwerpen te zoeken. Als jij bijvoorbeeld zoekt naar #powervrouwen zal jij meteen een overzicht krijgen van de meest recente én populairste posts onder die hashtag. Je ziet ook meteen hoe vaak de hashtag in kwestie al is gebruikt. Als je wil dat meer mensen de posts van jouw onderneming zien, moet je dus op zoek gaan naar de hashtags die jouw doelgroep gebruikt om informatie te zoeken. 

Hoe moet je goede hashtags kiezen? 

Belangrijk om te weten is dat je bij iedere post maximaal 30 hashtags kan gebruiken. Zorg er dan ook voor dat je die benut. Ga allereerst op zoek naar relevante hashtags voor jouw onderneming. Ben jij een weddingplanner? Zoek dan op hashtags zoals ‘weddingplanner’ en ‘trouwen’ en kijk welke hashtags de posts die daaronder vallen nog gebruiken. Noteer telkens de hashtag en klik dan verder door. Een gouden tip die ik aan veel ondernemers geef is om een hashtagset samen te stellen met daarin: 

  1. Een aantal grote hashtags: meer dan 1 miljoen berichten
  2. Een aantal middelgrote hashtags: tussen 100.000 en 1 miljoen berichten
  3. Een aantal kleine hashtags: tot 100.000 berichten

Die hashtagset kan je gebruiken voor al jouw posts. Je kan er ook een aantal samenstellen per thema. Voor de weddingplanner zouden dat bijvoorbeeld ‘destination wedding’ en ‘behind the scenes’ kunnen zijn.

Ga dus zeker eens aan de slag met hashtags in jouw Instagram posts. Je zal zien dat wanneer de de juiste sets gebruikt, jouw posts veel meer mensen zullen bereiken. Good luck! Wil je een kant-en-klare hashtagset ontvangen? Contacteer me dan even voor de mogelijkheden. Of wil je meer weten over Instagram Captions? Lees dan zeker even mijn vorige blogpost. 

Wat je moet weten over Instagram Hashtags.

Honger naar meer?
Dit zou je ook kunnen interesseren!

Word lid van
de Boostways
community.

Jouw bedrijf boosten met handige tips & tricks, stoere content & de nieuwste trends? We got you. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf helemaal up-to-date. En neen, we gaan je niet wekelijks spammen, no worries.

Boostways community