De Must-Have SEO plug-ins en tools

29/07/2020

Wil je ervoor zorgen dat jouw site door zoveel mogelijk mensen bekeken wordt dan zal je aan de slag moeten om de SEO van jouw site onder handen te nemen. Search Engine Optimisation zorgt ervoor dat jouw site een veel betere positie kunt geven binnen de organische, niet-betaalde ranking van zoekmachines. Dit doe je door bepaalde zoekwoorden terug te laten komen in de tekst en door specifieke richtlijnen te volgen bij het schrijven. Maar hoe weet je nu of jouw teksten voldoen aan de SEO eisen? Hiervoor kan je een SEO plug-in gebruiken of een SEO-tool. Om je wat beter op weg te helpen heb ik in dit artikel de beste SEO plug-ins en tools voor jouw website op een rijtje gezet.

Yoast SEO

Yoast SEO is de beste WordPress SEO plug-in op de markt. Het is dan ook niet zo raar dat de meeste websites gebruik maken van deze speciale plug-in. Deze plug-in biedt een complete website optimalisatie tool die je helpt om jouw website aanzienlijk te verbeteren. Het laat je eenvoudig SEO-titels en -beschrijvingen toevoegen aan alle berichten en pagina’s op je website. Daarnaast kun je gebruik maken van Open Graph metadata. Het is ook mogelijk om social media afbeeldingen toe te voegen aan jouw artikelen. Yoast SEO genereert daarnaast automatisch een XML-sitemap voor al je website-inhoud. Dit maakt het makkelijker voor de zoekmachines om jouw website te crawlen. Door al deze voordelen is Yoast dé plug-in voor SEO om te installeren op dit moment. De plug-in bestaat in een gratis en betalende versie, maar met de gratis versie kom jij al een heel eind!

SEMRush

SEMRush is ook een uitstekende SEO tool die je kunt gebruiken voor jouw website. Deze tool wordt gebruikt door professionele SEO experts, marketeers, bloggers en bedrijven die op zoek zijn naar uitgebreide tools om de SEO waarde te optimaliseren. Met deze tool kan je onder andere organische trefwoorden en zoektermen vinden die je kunt gebruiken voor bij het schrijven. Daarnaast stelt deze plug-in je in staat om concurrerend onderzoek te verrichten en om te zien welke trefwoorden je concurrenten eigenlijk gebruiken. Zo weet je hoe je ze te slim af kunt zijn. Deze tool is betalend en dus vooral aan te raden wanneer jij je website en SEO echt naar een hoger level wilt krijgen!

Ubersuggest

Ubersuggest is een krachtige én gratis online tool die je helpt om snel relevante zoekwoorden te vinden. De gratis tool helpt je zoeken naar de juiste zoekwoorden. De tool analyseert welke woorden goed scoren, en wat de concurrentie voor deze woorden is. Met de tool kan je eveneens jouw website analyseren op een aantal algemene SEO-kenmerken, en je kan ook kijken hoe concurrerende websites scoren. Handig én gratis, wat wil je nog meer?

Google Page Speed Insights

Ik haalde eerder al aan dat de laadtijd van je website essentieel is bij het bepalen van jouw organische SEO-ranking. Het is dus belangrijk om jouw snelheid regelmatig te analyseren en te optimaliseren. Een handige tool is de gratis Google Page Speed Insights tool. Met deze tool analyseer jij je snelheid op mobiel en desktop. Bovendien geeft Google je gratis tips over hoe je je snelheid kan verbeteren.

Google Search Console

Uiteraard mag ook Google Search Console niet ontbreken op ons lijstje. Google Search Console is een gratis tool die door Google wordt aangeboden om jou als website eigenaar te helpen bij het controleren van je positie binnen de Google zoekmachine. Zo waarschuwt deze tool je wanneer Google niet in staat is om pagina’s op je website te crawlen en te indexeren. Ook krijg je nuttige tips over hoe je deze fouten kunt oplossen. Het belangrijkste is dat het laat zien welke trefwoorden het beste zijn voor jouw website en hoeveel mensen er op je site komen. In dit artikel vertel ik je nog meer over Google Search Console.

Met behulp van deze plug-ins zal ook jij in staat zijn om de SEO waarde van jouw site door het dak te laten gaan. Dankzij deze speciale tools is het voor iedereen mogelijk om SEO kant van zijn of haar site onder handen te nemen. Zo heb je geen SEO expert meer nodig voor het schrijven van jouw teksten!

Dit bekeken andere ondernemers nadat ze dit artikel lazen

Over Hannelore & Boostways Coaching

Als ervaren digitale marketer ben ik al 8 jaar aan het werk bij grote topadverteerders, waaronder Proximus en L’Oréal. On the side hielp ik al enkele jaren een aantal bevriende ondernemers met hun marketing. En steeds liepen zij tegen dezelfde problemen aan.

Ze deden al heel veel, online en offline, maar een echte strategie ontbrak. Statistieken werden niet bekeken en het was niet echt duidelijk wat echt werkte. Vaak was het aanbod ook niet afgestemd op wat klanten echt zochten.

Met mijn hulp kwamen we steeds tot een strategie die werkte: met een aangepast aanbod en prijszetting en een communicatieplan. En de resultaten, die bleven niet uit. Steeds weer was er groei, en meer tijd voor de ondernemer. Om te investeren in het privéleven, of in extra activiteiten die dan weer inkomsten met zich mee brachten. 

En daarom richtte ik Boostways Coaching op. Om met mijn expertise ondernemers te helpen. Ambitieuze ondernemers, die willen groeien. 

Met drie Masterdiploma’s in marketing en communicatie én meer dan 8 jaar ervaring bij topadverteerders, heb ik een expertise opgebouwd die uniek is in België. Een expertise die vaak enkel grote bedrijven zich kunnen veroorloven. Vandaag stel ik mijn expertise ter beschikking van ambitieuze ondernemers. En dat maakt mij uniek. Deze kennis is schaars én ik deel deze graag met jou.

Hannelore heeft gewerkt voor o.a.

HOE BOOSTWAYS COACHING ONDERNEMERS HELPT

Bij Boostways Coaching doen we er alles aan om jouw business te doen groeien.  Ontdek hier alle domeinen die we aanpakken!

KLANTENBEPALING

Weet jij wie je ideale klant écht is? Welke kanalen hij/zij bezoekt? Wanneer hij/zij online is? Hoe je hem/haar het meest efficiënt kan targetten? Welke andere interesses hij/zij heeft? 

Samen bepalen we wie jou ideale klant is, stellen we buyer persona’s op en zorgen we ervoor dat jij jouw ideale klant op een optimale manier bereikt.

 

AANBOD & PRIJSZETTING

Heb jij een schaalbaar aanbod? Een aanbod met verschillende trappen? Is jouw aanbod afgestemd op de noden van jouw klanten? Weet jij waar je klanten echt naar op zoek zijn? En hoe zit het met je prijzen? 

We bepalen de geschikte diensten en prijszetting voor elk type klant en elk type product. Geen buikgevoel meer, maar een doordachte strategie!

 

CONSUMER JOURNEY

Wanneer iemand je website of social media heeft bezocht, worden ze niet meteen klant. Elke persoon gaat door een consumer journey. Het is essentieel om voor elke doelgroep en elk type product minstens één consumer journey te definiëren. 

Weet je niet goed hoe je dit moet doen? No worries! We got you covered. Ik leer jou consumer journeys opstellen! 

 

WEBSITE & SEO

Je website is jé visitekaartje. Maar het is meer dan dat. Ben jij al eens in de statistieken gedoken? Weet jij welke pagina’s het meest bezocht worden? Van waar je bezoekers komen? En waarom ze weggaan? Hoe scoor je in de zoekresultaten van Google. 

In de audit krijg je een gedetailleerd beeld van hoe het met je website gesteld is, mét concrete aanbevelingen. Ik help je met het herstructureren van je pagina’s en het schrijven van een wervende copy!

 

SOCIAL MEDIA

Social Media zijn vandaag niet meer weg te denken. Ook als ondernemer zijn ze belangrijk. Hoe zet jij social media in? Heb je een strategie per kanaal? Weet je wie je volgers zijn en wanneer ze online zijn? En hoe plan jij je content in?

Ik help je een content plan op te stellen met als doel het bereiken van jouw ideale klant én verkopen. Bovendien duik ik in de statistieken: wie zijn die volgers nu eigenlijk en welke content werkt het beste. Geen tijdverlies meer, maar concreet social media inplannen, mét resultaat!

 

E-MAIL MARKETING

Je hoort het wel vaker: e-mailmarketing is belangrijk. En dat is het ook. Doe jij al aan e-mailmarketing? Heb je een plan om e-mailadressen te verzamelen? En éénmaal verzameld: welke e-mails verstuur je? Manueel of automatisch? 

Ik help je met het opstellen van een volledig e-mailmarketingplan. We gaan in op het verzamelen van leads, het opstellen van een lead magnet, het verwerken van je data, GDPR-wetgeving en het opstellen van automatisatieflows en een contentplan. 

OPZETTEN VAN FUNNELS

Wanneer potentiële klanten je website of social media bezoeken, of wanneer ze je lead magnet downloaden, hebben ze nog niet gekocht. Daarom is het belangrijk marketingfunnels op te stellen, waarbij we een potentiële klant doorheen de verschillende stappen leiden. 

Ik stel een plan voor je op waarin we verschillende kanalen en data met elkaar combineren, en op een slimme manier klanten gaan converteren! Advanced marekting die werkt!

 

ADVERTISING

eb jij al wel eens geadverteerd? Of op de Boost- of Promoot-knop in Facebook en Instagram geklikt? (Kleine tip: doe dit niet meer in de toekomst, er zijn betere manieren om te adverteren). Of wil je graag adverteren in de toekomst maar weet je niet hoe?

Ik stel voor jou een advertentieplan op, op maat van jouw bedrijf. Geen investeringen van honderden euro’s, maar ads die tot resultaat leiden. Ik leer je hoe je de resultaten kan checken en indien je wenst hoe je zelf succesvolle ads kan opzetten. 

 

ANALYTICS

Meten = weten. 

Hoe vaak bekijk jij de statistieken van je social media kanalen? Of je website? En wat leer je hier uit? Heb je soms het gevoel dat je niet goed weet wat al die cijfertjes nu betekenen. 

 

Boostways to the rescue! Ik duik voor jou in de statistieken én trek hier belangrijke lessen uit. Zo komen we tot concrete aanbevelingen. Stap per stap leer ik je hoe ook jij vanuit je statistieken kan komen tot een betere strategie die je minder tijd kost!

 

BOEK EEN GRATIS STRATEGIESESSIE

Tijdens de strategiesessie gaan we in op jouw bezorgdheden en wensen. We bekijken samen wat haalbaar is en je krijgt al een heel aantal eerste concrete tips. Bovendien kan je nagaan of er een match is. 

De strategiecall is vrijblijvend en je hebt nadien geen enkele verplichting om samen met mij in zee te gaan. Dus, waar wacht je nog op? 

[ssa_divi_booking_module appointment_type=”boost-strategiesessie” accent_color=”#f1bedd” _builder_version=”4.4.8″ _i=”0″ _address=”6.1.0.0″ theme_builder_area=”et_body_layout” /]

Nog vragen?

 Stuur een berichtje en we beantwoorden je mail zo snel mogelijk!